Primirea comenzilor telefonic: 09.00-21.00

+373 60 449 449

livraredeflori.md

livraredeflori.md@gmail.com

Flori de 8 martie

Acasa

   /   

Flori de 8 martie

Flori de 8 martie


        Iata si se apropie cu pasi grabiti anotimpul asteptat de toti, primavara. Iar impreuna cu acest anotim frumos se apropie si o sarbatoare nu mai putin frumoasa ashteptata de femeile din toata lumea. Este vorba de 8 martie, ziua in care barbatii isi arata recunostinta si afectiunea fata de jumatatea frumoasa a omenirii. Fireste ca in aceasta zi minunata  femeile sunt rasfatate cu cuvinte frumoase, flori, gingasie si desigur cadouri.  

           
        Desi se spune ca “diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei”, florile sunt unele dintre cele mai apreciate cadouri. Acestea simbolizeaza faptul ca persoana care le daruieste s-a gandit la femeia careia i le face cadou, incercand sa faca cea mai buna alegere in materie de culori, forma, mireasma, aranjament etc pentru a-i aduce zambete si bucurie. La multi din barbati le este greu sa faca o alegere corecta a florilor, mai ales intr-o asemenea zi importanta. Si asa noi, cei de laLivraredeFlori.md inainte de 8 martie ne-am gindit sa cream un ghid a daruirii corecte aflorilor… ceea ce am scris nu sint reguli stricte ci mai mult niste sfaturi ce tin de codul bunelor maniere. Deci…


      Culoarea floriloreste foarte importanta: cele rosii semnifica pasiune, cele galbene – gelozie, cele albe – puritate.  Pentru femei e important sa mentionam ca in niciun caz, nu trebuie sa refuzati un buchet de flori ce vi se daruieste.


     De obicei, se ofera un numar impar de flori intr-un buchet, exceptie facand matrimonialele, cand buchetele si jerbele contin un numar par de flori.


     De obicei, in situatia unei aniversari, cadoul trebuie sa fie insotit de cel putin o floare. Tipul acesteia depinde de gusturi si imaginatie, dar pentru a evita cele 3 garoafe banale, va recomandam sa daruiti floride sezon (lalele, ghiocei, crini, crizanteme, frezii, trandafiri).


    In codul bunelor maniere scrie ca florile trebuie oferite fara un ambalajul strident in care le-a pus vanzatoarea. Suntem total de acord cu asta, un buchet simplu este foarte apreciat, mai ales ca iese in evidenta frumusetea florilor, nu culorile stridente ale ambalajului. In acest sens, parerea noastra este ca buchetul poate fi cel mult infasurat cu hartie creponata alba in jurul tulpinilor, fara sa se ajunga la nivelul florilor.      

                                                       
    In cazul unei vizite la spital, nu se duc flori care au miros puternic, si nici foarte voluminoase.


    Un obicei foarte elegant in trecut era sa oferi flori prin curier.Este un obicei frumos ce s-a pastrat si in zilele noastre, ba chiar mai mult, in ultimul timp aceasta metoda de daruire a floriloreste in voga. Trebuie sa recunoastem ca orice femeie ar fi impresionata de acest gest. Daca va aflati printre norocoasele care primesc un astfel de buchet, trebuie sa stiti ca e foarte dragut ca imediat sa multumiti printr-un telefon destinatarului (desigur, daca nu sunt trimise de un admirator anonim).
     In incheiere, o ultima dar foarte importanta regula: florilese daruiesc cu tulpinile in jos, si cu floareain sus.
  Speram ca ati aflat lucruri noi, si ca v-am fost de folos.
                                                                                                                 

 Echipa  LivraredeFlori.md